Sweet coffeebar
Idag har jag och en av mina bästa vänner Helga varit och fikat på ett av favoritkafeérna i Göteborg.
Sweet Coffeebar som ligger på brunnsparken, mittemot Chock.

Här har dom glutenfritt bröd som dom gärna använder till alla deras mackor, både varma och kalla.
Personalen är alltid jätteglada och trevliga och man känner sig alltid välkommen trots specialbeställningar.
Dom har även laktosfri mjölk till de om önskar det.
Här har dom även stans godaste milkshakes.
Finns i flera smaker och toppas med massor av grädde!
Idag beställde jag en matig macka med kalkon, groddar och basilika.
Supergod!

Sweet Coffeebar
Sweet Coffeebar som ligger på brunnsparken, mittemot Chock.

Här har dom glutenfritt bröd som dom gärna använder till alla deras mackor, både varma och kalla.
Personalen är alltid jätteglada och trevliga och man känner sig alltid välkommen trots specialbeställningar.
Dom har även laktosfri mjölk till de om önskar det.
Här har dom även stans godaste milkshakes.
Finns i flera smaker och toppas med massor av grädde!
Idag beställde jag en matig macka med kalkon, groddar och basilika.
Supergod!

Sweet Coffeebar
Stena Line
I våras började jag jobba på Stena Line, på Stena Saga rättare sagt, som går mellan Oslo - Fredrikshavn.
Där är jag i retsaurangen och har kollat in hur det är att komma som passagerare och vara glutenintolerant.
Har också åkt expressbåten hela sommaren hem och från fredrikshavn för att gå på Saga, där har jag köpt glutenfria mackor.
det går helt utmärkt att köpa mackor från deras meny och dom glr det på glutenfria bröd.
Dessvärre använder dom FRIA bröd, ni vet de här rostbröden, som enligt mig är sjukt tråkiga.
Men med gott pålägg, (jag köpte alltid med kycklig och bacon) så var det ändå gott.
Personalen på Karisma är väldigt trevliga och fixade detta åt mig utan problem.
På Saga är det samma sak, säg bara till om du vill ha glutenfritt bröd så fixar personalen det.
Vi har också en glutenfri chokladkaka på kvällsbuffén.
Och FRÅGA FRÅGA FRÅGA.

Där är jag i retsaurangen och har kollat in hur det är att komma som passagerare och vara glutenintolerant.
Har också åkt expressbåten hela sommaren hem och från fredrikshavn för att gå på Saga, där har jag köpt glutenfria mackor.
det går helt utmärkt att köpa mackor från deras meny och dom glr det på glutenfria bröd.
Dessvärre använder dom FRIA bröd, ni vet de här rostbröden, som enligt mig är sjukt tråkiga.
Men med gott pålägg, (jag köpte alltid med kycklig och bacon) så var det ändå gott.
Personalen på Karisma är väldigt trevliga och fixade detta åt mig utan problem.
På Saga är det samma sak, säg bara till om du vill ha glutenfritt bröd så fixar personalen det.
Vi har också en glutenfri chokladkaka på kvällsbuffén.
Och FRÅGA FRÅGA FRÅGA.

Fröken Olssons Kafé
I Maj 2008 började jag jobba på Fröken Olsson som ligger på östra larmgatan 13 i Göteborg.
Kafét ägs av Eva Olsson, och är hennes första Kafé som hon öppnade 1983 (Om jag inte minns galet)
Eva äger också Condeco-kedjan, Muffins MM och Evas Paley.
När jag började arbeta fanns redan ett litet sortiment med glutenfritt.
Det fanns en chokladmuffins, som enligt mig inte var särskilt god (men jag som inte gillar choklad kanske är fel person att säga det)
Det fanns även en cocostopp.
Under de två åren jag arbetade där blev det mycket bättre och nu kan jag stolt berätta att de har
Det finns en liten meny med glutenfria mackor, men om du vill ha en t.ex salamie/brie så går det att ordna, OM DET INTE ÄR FÖR MYCKET FOLK, det är ofta underbemannat och då finns ingen tid att springa till köket och göra en.
Men var bara förstående och ha tålamod, så löser det sig!
Om ni ska ha pasta, kolla alltid vad såsen innehåller, ibland slänger tjejen i köket i soja.
Så be careful.
Vintertid finns soppa, som alltid är glutenfri!
Be om en brödbit till!
till maten under lunchen serveras det en salladsbufé
Där finns alltid glutenfria alternativ, finns potatissallad, ta den! Den är fantastisk.
Men gör som jag FRÅGA ALLTID!


Condeca och Evas Paley har i princip samma utbud!
Kafét ägs av Eva Olsson, och är hennes första Kafé som hon öppnade 1983 (Om jag inte minns galet)
Eva äger också Condeco-kedjan, Muffins MM och Evas Paley.
När jag började arbeta fanns redan ett litet sortiment med glutenfritt.
Det fanns en chokladmuffins, som enligt mig inte var särskilt god (men jag som inte gillar choklad kanske är fel person att säga det)
Det fanns även en cocostopp.
Under de två åren jag arbetade där blev det mycket bättre och nu kan jag stolt berätta att de har
- ÄPPLE/KANEL-MUFFINS
- KLADDKAKA
- MARÄNGER
- GLUTENFRI PASTA
- GLUTENFRITT BRÖD
- TRYFFLAR
Det finns en liten meny med glutenfria mackor, men om du vill ha en t.ex salamie/brie så går det att ordna, OM DET INTE ÄR FÖR MYCKET FOLK, det är ofta underbemannat och då finns ingen tid att springa till köket och göra en.
Men var bara förstående och ha tålamod, så löser det sig!
Om ni ska ha pasta, kolla alltid vad såsen innehåller, ibland slänger tjejen i köket i soja.
Så be careful.
Vintertid finns soppa, som alltid är glutenfri!
Be om en brödbit till!
till maten under lunchen serveras det en salladsbufé
Där finns alltid glutenfria alternativ, finns potatissallad, ta den! Den är fantastisk.
Men gör som jag FRÅGA ALLTID!


Condeca och Evas Paley har i princip samma utbud!
McDonalds
Tänkte skriva lite om vart jag jobbat och vad de erbjuder för glutenfria sortiment.
Börjar med något alla säkert vet men iallafall.
I 3an på gymnasiet började jag jobba på Mölndal McDrive (McDonalds) och där blev jag kvar i lite mer än två år.
Det glutenfria sortimentet där har ni säkert redan koll på, men jag kan iallafall berätta att dem ganska nyligen bytt ut det glutenfria brödet mot en ny variant, som ska vara mycket godare och inte lika mycket "skummgummiaktigt"
Jag har smakat på det och tycker faktiskt att det är bättre än det gamla.
Vad tycker ni?
Den grillade kyckligen kan innehålla spår av gluten, så det är ju upp till var och en om man vill testa.
Jag har testat själv och det har gått bra (och jag är väldigt känslig)
Den enda dipsåsen som innehåller gluten är Cheddar Cheese.
Om ni ska äta frukost på McDonalds vill jag rekommendera Hash Brown med jordgubbsylt.
glutenfritt och supergott!
Alla burgare går att få glutenfria, säg bara till.
Undrar ni något, fråga personalen, dom ska iallafall ha koll på vad allt innehåller om ni är osäkra.
Här hittar ni allt ni behöver veta om innehållet i maten på McDonalds
http://www.mcdonaldsmenu.info/nutrition/ourmenu.jsp
Ät ingenting som är friterat!
I SPANIEN
hade dom inget glutenfritt bröd och heller inte en aning om vad det var för något.
helt värdelöst!
har ni några erfarenheter av McDonalds utomlands?

Här är jag på McDonalds julfest på Valand 2007
Börjar med något alla säkert vet men iallafall.
I 3an på gymnasiet började jag jobba på Mölndal McDrive (McDonalds) och där blev jag kvar i lite mer än två år.
Det glutenfria sortimentet där har ni säkert redan koll på, men jag kan iallafall berätta att dem ganska nyligen bytt ut det glutenfria brödet mot en ny variant, som ska vara mycket godare och inte lika mycket "skummgummiaktigt"
Jag har smakat på det och tycker faktiskt att det är bättre än det gamla.
Vad tycker ni?
Den grillade kyckligen kan innehålla spår av gluten, så det är ju upp till var och en om man vill testa.
Jag har testat själv och det har gått bra (och jag är väldigt känslig)
Den enda dipsåsen som innehåller gluten är Cheddar Cheese.
Om ni ska äta frukost på McDonalds vill jag rekommendera Hash Brown med jordgubbsylt.
glutenfritt och supergott!
Alla burgare går att få glutenfria, säg bara till.
Undrar ni något, fråga personalen, dom ska iallafall ha koll på vad allt innehåller om ni är osäkra.
Här hittar ni allt ni behöver veta om innehållet i maten på McDonalds
http://www.mcdonaldsmenu.info/nutrition/ourmenu.jsp
Ät ingenting som är friterat!
I SPANIEN
hade dom inget glutenfritt bröd och heller inte en aning om vad det var för något.
helt värdelöst!
har ni några erfarenheter av McDonalds utomlands?

Här är jag på McDonalds julfest på Valand 2007
Välkommen hit!
Hej alla glutenintoleranta, och/eller deras vänner och familjer!
Jag är en 23årig glutenintolerant tjej som bor i Mölndal, strax utanför Göteborg.
Här kommer jag försöka samla sådant som jag tycker saknas på nätet.
såsom tips på Restauranger och Kafeér där det finns glutenfria alternativ, recept, restips och massa mer.
Ja, sånt som kan underlätta när man ska ut och äta gott, var man nu än befinner sig.
För visst måste man få känna sig fri, trots sin glutenintolerans?!
GlutenFree
Därför behöver jag också hjälp utifrån eftersom jag inte varit överallt.
Så tipsa mig!
/Emma